VARAŽDINSKE MULJAŽE

Ernest Fišer pušten iz pritvora

07.07.2011 u 17:46

Bionic
Reading

Bivši direktor 'Varaždinskih vijesti' Ernest Fišer pušten je iz pritvora u kojem je bio od početka svibnja, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic

Fišeru je 1. srpnja za dodatnih mjesec dana produžen pritvor u kojem je bio zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela kojima su oštećeni tvrtka i državni proračun. Pritvor mu je tada produljen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. No, vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je Fišerovu žalbu i ocijenilo da su prestali važiti razlozi za pritvor pa je pušten da se brani sa slobode.

Sudsko je vijeće ocijenilo da, s obzirom da Fišer više nije direktor ni zaposlenik 'Varaždinskih vijesti', više ne postoji opasnost da bi mogao utjecati na svjedoke. Ocijenilo je i da su dva mjeseca bila sasvim dovoljna da se ispitaju svi svjedoci vezani uz slučaj, odnosno, da nema opravdanih razloga što u tom vremenskom razdoblju nisu ispitani, rekao je Pavlic.
Dodao je da se sudska istraga u ovom slučaju nastavlja, kao i ispitivanje svjedoka vezanih uz slučaj.

Ernest Fišer, njegov sin i zamjenik direktora Svebor Fischer i voditelj marketinga u tvrtki 'Varaždinske vijesti' Davor Mašić uhićeni su početkom svibnja zbog sumnje da su državni proračun i tvrtku raznim kaznenim djelima oštetili za više od 4 milijuna kuna. Svebor Fischer i Mašić pušteni su iz pritvora deset dana nakon uhićenja, jer više nije bilo razloga za njihovo zadržavanje.