Crna kronika PRIJETI MU DO OSAM GODINA

Mladi direktor zamračio milijun eura

Vlasnik i direktor tvrtke iz Slavonskog Broda podigao je s računa veći iznos novca, a ne postoji dokumentacija da je taj novac utrošen u opravdane svrhe za poslovanje društva. Usto što je počistio račun tvrtke, 30-godišnji direktor godinu dana nije plaćao poreze, prireze i doprinose, te je tako zamračio oko milijun kuna

Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja u navedena kaznena djela. Utvrđeno je da je Brođanin zlouporabio svoj položaj i ovlasti kako bi sebi pribavio protupravnu imovinsku korist. Kako bi zataškao financijske malverzacije kojima je počinio štetu od preko sedam milijuna kuna, direktor nije vodio knjige ni evidencije za trgovačko društvo sukladno Zakonu o računovodstvu i Općem poreznom zakonu.

U suradnji s Državnim odvjetništvom protiv 30-godišnjaka slijedi posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi za tri kaznena djela. Za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti prijeti mu kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora, za zlouporabu u gospodarskom poslovanju kazna od jedne do osam godina, a za povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga kazna od tri mjeseca do pet godina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još