ISCRPLJUJUĆA POTRAGA

U potrazi za Antonijom Bilić isušuje se jezero Brljan

06.07.2011 u 13:43

Bionic
Reading

Policija čini sve što može da pronađe nestalu Antoniju Bilić iz Krički te se upravo isušuje jezero Brljan na predjelu pokraj mosta kako bi se uklonila svaku mogućnost da je njezino tijelo u skrivenim rukavcima i podvodnim špiljama, rekao je danas novinarima na mostu pokraj jezera Brljana načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić

Na pitanje hoće li policija zaustaviti intenzivnu potragu za nestalom maloljetnicom ako se ne pronađe u Brljanu, Kostanić je odgovorio da će se u tom slučaju potraga pojačati na cesti kojom se 7. i 8. lipnja, u vrijeme nestanka Antonije Bilić, kamionom kretao osumnjičeni za otmicu i moguće ubojstvo Dragan Paravinja.

Policija ne isključuje mogućnost da je Antonija živa, naglasio je Kostanić i dodao da istražitelji provjeravaju svaki trag na koji naiđu te da istraga ide u više smjerova, no o tome nije mogao ništa više reći.

U sklopu potrage za 17-godišnjakinjom danas se pretražuje donje jezero na Brljanu i dio isušenoga jezera Brljana uz most te korito Krke od Bilušićeva buka do Brljana.

Pretražuje se i dionica ceste od Brljana do Drniša, a iz helikoptera MUP-a pregledava se cesta Gračac - Pađani.

U današnjoj pretrazi terena sudjeluje više 170 osoba, i to većim dijelom policajci interventne, specijalne i kriminalističke policije te, kao i do sada, ronioci Hrvatske vojske, pripadnici Gorske službe spašavanja sa psima i vatrogasci.

Na ročištu u Sarajevu Draganu Paravinji pročitana je optužnica za pokušaj silovanja S. B. 2002. 'Što se tiče optužnice, primio sam je, razumio je, nisam kriv! Svoju izjavu sam već dao, a budući da sam u Banjoj Luci pretučen i od mene je iznuđena izjava, uopće nemam volje i želje bilo što kazati budući da je prošlo puno vremena od toga', kazao je okrivljeni Paravinja. Sud Bosne i Hercegovine zakazao je za 11. srpnja ročište na kojemu će se odlučivati o zahtjevu Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske za izručenjem Paravinje.