ZAGREB - LIPOVAC

Bosanac autocestom vozio u pogrešnom smjeru

05.07.2011 u 15:29

Bionic
Reading

Teška pogreška 32-godišnjeg vozača Fiata, koji je prema Zagrebu krenuo pogrešnom kolničkom trakom autoceste A3, mogla je jučer završiti kobno. Samo zahvaljujući dobrim refleksima vozača koji su dolazili u susret zalutalom Fiatu, izbjegnuta je nesreća na, u ovo doba godine, prometnoj autocesti Zagreb - Lipovac

Vozač Fiat Marenga je, oko devet sati ujutro, pogrešno skrenuo na izlazu iz Slavonskog Broda. Umjesto u sjevernu kolničku traku koja vodi prema Zagrebu, ušao je u južnu kojom prometuju vozila u smjeru Lipovca.

Kada je vidio da mu vozila dolaze u susret, 32-godišnjak je shvatio da je pogriješio. No nastavio je voziti dalje s namjerom da se, čim naiđe na otvor u zaštitnoj ogradi, okrene na autocesti i prijeđe u trak koji vodi prema Zagrebu.

Ipak, prije no što je stigao napraviti planirani 'manevar', nekoliko kilometara dalje od izlaza Slavonski Brod, zaustavila ga je policija. Utvrđeno je da je vozač bio trijezan.

Kažnjen je novčanom kaznom od dvije tisuće kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom B-kategorije u Republici Hrvatskoj u naredna tri mjeseca. Za upravljač Fiata nakon toga je sjeo 30-godišnji suvozač koji je nastavio put prema Zagrebu, ovaj puta vozeći pravim kolničkim trakom.