RAZULARENA ZVIJER

Policajac ubio šarplaninca

05.07.2011 u 14:58

Bionic
Reading

Prava drama odvijala se jučer popodne u ulici Stjepana Radića u Slavonskom Brodu. Podivljali šarplaninac težak 80-ak kilograma otkinuo se s lanca, te je pobjegao iz dvorišta i zaputio se prema gomili djece koja su se igrala na ulici

Na meti razjarenog psa odmah se našla 13-godišnja djevojčica. Šarplaninac, koji je dvostruko teži od nje, napao ju je i srušio na tlo te izgrizao po ruci. Čim su dobili dojavu da je pas napao dijete, te da i dalje slobodno hoda ulicom, zbog čega prijeti opasnost da ponovno napadne, u Radićevu su stigli i policajci.

Razjareni šarplaninac i dalje je pokazivao znakove agresivnosti. Kada je režeći ponovo krenuo prema naselju u kojemu su se igrala djeca, policajac je, u strahu da pas ponovno nekoga ne napadne, izvadio pištolj i ustrijelio ga.

Djevojčici koja je u bliskom susretu s Šarplanincem zadobila više ogrebotina i ugriza po ruci, prevezena je u bolnicu gdje joj je ukazana liječnička pomoć. Kako doznajemo, pas navodno nije bio cijepljen protiv bjesnoće, te je o događaju obaviještena i veterinarska služba. Vlasnica psa je procesuirana sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.