Crna kronika KARAMARKO O POTRAZI

'Vjerujemo i postavljamo se kao da je Antonija živa'

'Potraga u slučaju Antonije Bilić nastavlja se dalje i vjerujemo da je živa', kazao je ministar policije Tomislav Karamarko

Kazao je da je 'Dragan Paravinja dao iskaz, i to iskaz koji je u velikoj mjeri vjerodostojan jer je policija našla materijalne dokaze u kabini njegovog vozila da je djevojka bila u tom vozilu. Našli smo ostatke krvi, što je analizirano nekidan i doista je riječ o njoj.'

'Vjerujemo i postavljamo se kao da je živa i tražimo živu osobu, a ne daj bože, ako se dogodilo ono najgore, idemo i u smjeru da pretražimo Krku i jezera, no potraga nije laka, vrlo je teško istraživanje, a uključila se i uključit će se vojska sa svojim roniocima i ne odustajemo', istaknuo je Karamarko.

S obzirom na to da se spominje i mogućnost da je nestala djevojka prodana u bijelo roblje, pomoći bi, između ostalog, mogao u ovakvim i sličnim slučajevima sporazum o međusobnoj policijskoj suradnji, koji su danas potpisali ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Italije Karamarko i Roberto Maroni.

Tomislav Miletic/PIXSELL
Maroni i Karamarko
Prilikom potpisivanja Maroni je istaknuo zadovoljstvo Italije dovršetkom pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom i izrazio podršku Hrvatskoj. Obojica ministara pohvalila su međusobnu suradnju dvije zemlje u području borbe protiv organiziranog kriminala, droge, terorizma i krijumčarenja ljudi, a slijedi i još posla oko schengenskog režima.

U sklopu programa 'Sigurna turistička sezona' u Pulu, Rijeku i na Hvar ove godine hrvatskim će policajcima pomoći i talijanske kolege, najavio je Maroni, kazavši da će to biti i dobrodošla pomoć talijanskim turistima, kojih u Hrvatskoj ima mnogo, a Karamarko je zaključio da danas potpisani sporazum predstavlja vrlo kvalitetan okvir za suradnju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još