Crna kronika SLAVNI GOLMAN PRED SUDOM

Ladić: Nisam prošao kroz crveno i izazvao sudar

Bivši izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Dražen Ladić danas je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu ponovio da nije kriv za prometnu nesreću u kojoj su u rujnu prošle godine ozlijeđena petorica mladića, od kojih dvojica teže

Ladić je na početku suđenja porekao tvrdnje tužiteljstva da je Mercedesom E320 prošao kroz crveno svjetlo na križanju Kačićeve i Klaićeve ulice u Zagrebu te se sudario s Renaultom Cliom u kojem su bili mladići, od kojih dva maloljetnika.

U vrijeme nesreće Ladić nije bio pod utjecajem alkohola, no budući da je u nesreći ozlijeđeno više osoba, a Clio u potpunosti uništen, tužiteljstvo traži da mu se izrekne uvjetna zatvorska kazna od godine i osam mjeseci uz tzv. rok kušnje od četiri godine. Također traže da mu se oduzme i vozačka dozvola.

Bivši golman najuspješnije hrvatske nogometne reprezentacije podsjetio je i da je sudski vještak potvrdio kako je prije nesreće on vozio tek 59 kilometara na sat, a Clio iz suprotnog smjera išao čak dvostruko brže, točnije 113 kilometara na sat.

U vještačenju na koje se pozvao Ladić, a čiji će autor biti i prvi svjedok u danas započetom suđenju, pritom nije navedeno je li poznati golman poštivao prometnu signalizaciju.

Presuda će stoga ovisiti o iskazima ostalih svjedoka koji su u istrazi ustvrdili da su Ladića vidjeli kako prolazi 'kroz crveno'. Sudac Zdravko Kaleb iduću je raspravu zakazao za 2. rujna.

Nakon nesreće Ladić je zbog ovog slučaja dobio još jednu kaznenu prijavu. Osiguravajuća kuća Croatia osiguranje prijavila ga je u siječnju ove godine da je od nje pokušao naplatiti oko 140.000 kuna štete koristeći se sumnjivom policom kasko osiguranja.

Croatia osiguranje prijavilo ga je nakon što je Ladić podnio odštetni zahtjev, a interna kontrola otkrila da je policu kasko osiguranja sklopio nakon sudara. Sumnja se da mu je jedna zaposlenica promijenila datum na polici kako bi ispalo da je sklopljena prije nesreće. Sumnjivo je bilo i to što je Ladić, inače prijavljen u Zagrebu, policu otvarao u Dubrovniku.

Zbog toga je nekoliko tjedana kasnije smijenjen s mjesta izbornika mlade reprezentacije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još