OKRŠAJ U STRMECU PODRAVSKOM

Bacila bocu i kuhinjski nož na policajce

04.07.2011 u 13:49

Bionic
Reading

Ni bacanje staklene boce, kao ni zamahivanje kuhinjskim nožem, nisu spriječili interventnu policiju u 'smirivanju' 24-godišnje Romkinje iz romskog naselja Strmec Podravski u Varaždinskoj županiji

Nakon što su mještani iz Strmeca Podravskog u nedjelju oko 10.10 sati dojavili policiji da 24-godišnja sumještanka narušava javni red i mir vikom te uvredama na njihov račun, u akciju su krenuli policijski službenici Interventne jedinice policije PU varaždinske.

Stigavši u naselje, 24-godišnjakinja se najprije oglušila na naredbu policijski službenika te se dala u bijeg, a zatim je u smjeru policijskih službenika bacila staklenu bocu.

'Nakon što ju je sustigao policijski službenik, zamahnula je prema njemu kuhinjskim nožem koji je cijelo vrijeme imala u ruci. Policijski službenik se uspio izmaknuti i izbiti joj nož iz ruke, nakon čega je uz uporabu sredstava prisile savladana i dovedena u PU varaždinsku na kriminalističko istraživanje', izvijestili su iz PU varaždinske napominjući da privedena nije zadobila nikakve ozljede prilikom intervencije, što je utvrdila i liječnička služba.

Međutim, protiv nje će se uz optužni prijedlog za prekršaj javnog reda i mira, podnijeti i kaznena prijava zbog napada na službenu osobu.