POLICIJA DEMANTIRA

Ipak nisu pronađeni majica i mobitel Antonije Bilić

Bionic
Reading

Monstrum Dragan Paravinja, koji je policiji priznao da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić iz Drniša, uoči i nakon ubojstva boravio je u Đurđevcu! Prema neslužbenim informacijama, dan uoči ubojstva, 6. lipnja, Dragan Paravinja je bio na utovaru u đurđevačkoj tvrtki Lasselsberger Knauf te je njegova ruta za Dalmaciju krenula iz Đurđevca

Dva dana nakon ubojstva Dragan Paravinja je ponovno došao na utovar u Lasselsberger Knauf. Podravski i Jutarnji list doznali su da je u četvrtak, 9. lipnja, Paravinja došao na parkiralište Lasselsberger Knaufa oko 7 sati te je prije utovara puna tri sata čistio svoj kamion.

Otpad prilikom čišćenja Paravinja je bacio u obližnji kontejner, pa je policijska istraga provedena i na području oko đurđevačke tvrtke. Prilikom utovara Paravinja je, kažu novinarski izvori, bio nervozan, no radnicima đurđevačke tvrtke očito ni na kraj pameti nije bilo da je to osoba koja je povezana s nestankom Antonije Bilić.

Iako su Jutarnji i Podravski list javili da su na području đurđevačke tvrtke pronađene majica i dijelovi mobitela Antonije Bilić, policija je oštro to demantirala. Službeno nam je to kazao glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, koji, doduše, nije htio govoriti o tome je li se policijska istraga fokusirala i na Đurđevac.

U intenzivnoj potrazi za nestalom maloljetnicom jutros je nastavljena pretraga područja jezera Brljana na rijeci Krki, što uključuje isušivanje jezera uz most, izvijestila je jutros šibensko-kninska Policijska uprava (PU).

Nadalje će se pretraživati Šarena jezera kod Knina, zatim dionica ceste D-1 od Šarenih jezera prema Sinju te tok rijeke Orašnice, koja se iza Knina spaja s rijekom Krkom te tok rijeke Krke od Knina do Brljana.

U pretrazi danas sudjeluje više od 150 osoba, i to većim dijelom pripadnici interventne, specijalne i kriminalističke policije, hrvatske vojske, gorske službe spašavanja te vatrogasaca.

Policija i dalje provodi detaljna kriminalističko-analitička istraživanja svih pribavljenih podataka i obavijesti, ističe se u priopćenju.

Antonija Bilić (17) nestala je 7. lipnja dok je stopirala kod mosta na Čikoli. Sumnja se da ju je ubio 42-godišnji Dragan Paravinja, koji je nakon uhićenja u BiH priznao zločin i rekao da je djevojku zadavio i bacio u rijeku Krku.