Crna kronika USKOK O SLUČAJU SPICE

Obrana je kopiranje spisa platila 'samo' 97.978 kuna

Branitelji i optuženi u slučaju Spice platili su 97.978 kuna za kopiranje sudskog spisa i nekih njegovih dijelova, objavili su danas iz USKOK-a opovrgavajući napis iz tiska da su obranama bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i ostale sedmorice optuženika kopiranje spisa naplatili više od 320.000 kuna

Slobodna Dalmacija objavila je danas članak u kojemu se navodi da je optužnica u slučaju Spice ispisana na 40.000 stranica, da je cijena kopiranja jedne stranice jednu kunu, da se 'jednostavnom matematikom' dolazi do svote od najmanje 40.000 kuna, koliko je svaki optuženik morao platiti kako bi pročitao za što ga se tereti, te da je USKOK naplatio više od 320.000 kuna samo za kopiranje spisa.

Iz USKOK-a ističu da cjelokupni spis ima oko 40.000 stranica
, a optužnica 358 stranica te da je sudu, u skladu sa zakonom, dostavljen dovoljan broj primjeraka za okrivljenike i njihove branitelje.

Smatraju da su tvrdnje autora o cijeni kopiranja najblaže rečeno smiješne te da potvrđuju da nije baš upućen u ono o čemu piše.

'Da se raspitao, znao bi da okrivljenici i njihovi branitelji tijekom istrage, sukladno zakonskim odredbama, imaju pravo uvida u spis, odnosno da u Uredu mogu neograničeno i besplatno čitati spis i raditi bilješke. Kad netko od okrivljenika ili njihovih branitelja zatraži da mu se kopira spis ili njegovi pojedini dijelovi, onda se to, sukladno Odluci ministra pravosuđa, naplaćuje po istoj cijeni u USKOK-u i na svim sudovima u Republici Hrvatskoj', stoji u demantiju objavljenom na internetskim stranicama USKOK-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još