POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ

Policija pretražuje jezero Sveti Rok

Bionic
Reading

Policija sa 15-ak vozila uputila se prema jezeru Sveti Rok kod Gračaca, javlja Dnevnik.hr. Ograđeno je cijelo područje oko jezera. Od glasnogovornice PU šibensko-kninske Marice Kosor doznajemo kako nema nikakvih novih informacija te kako je pretraga tog jezera još jutros najavljena a policijske ekipe, slovenska vojska i specijalci tek su sad krenuli u pretraživanje jezera

'Danas je nastavljena pretraga područja riječnoga korita rijeke Krke, od hidrocentrale Miljacka prema Roškome slapu. Osima toga, nastavlja se i pretraga akumulacijskoga jezera Štikada kog Gračaca, gdje će se, osim jezera, pretraživati i područje oko toga jezera. Pretraživat će se i područje dionice ceste od Prezida do Gračaca, kao i jezero Sveti Rok', navodi se u priopćenju.

Dodaje se da u potrazi uz pripadnike slovenske vojske i specijalce, kao i pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske, sudjeluje više od 160 osoba, najvećim dijelom pripadnici interventne, specijalne i kriminalističke policije iz šibensko-kninske i drugih policijskih uprava te kao i svakoga dana pripadnici Gorske službe spašavanja s psima.

Kako piše Jutarnji list pomoć hrvatskim istražiteljima ponudila je i tvrtka Delmamms iz Velike Britanije. Oni tvrde kako posjeduje tehnologiju kojom bi mogli utvrditi kretanje Antonije Bilić kao i kretanje Dragana Paravinje te dokazati da su bili zajedno.

Također vjeruju kako bi svojom tehnologijom mogli ustanoviti gdje se nestala djevojka nalazi, piše portal CroatianTimes.com, na čijim stranicama su Britanci i doznali za slučaj Antonije Bilić te odlučili besplatno ponuditi svoje usluge hrvatskim istražiteljima.

Hrvatski istražitelji će u zatvoru u istočnom Sarajevu danas još jednom ispitati Dragana Paravinju. Premda je Paravinja već po uhićenju tamošnjoj policiji priznao da je Antoniju Bilić zadavio, a kasnije njezino tijelo bacio u rijeku Krku, istražitelji će mu pokazati slike lokacija kako bi otkrili gdje je zaista bacio Antonijino tijelo. Ne vjeruju mu jer odbija poligrafsko ispitivanje, a pretraga terena ne daje rezultate iako već ulazi u peti dan, piše Večernji list.

6. srpnja prvo ročište Paravinji

Osnovni sud u Sokocu zakazao je za 6. srpnja prvo ročište na kojemu će početi suđenje Draganu Paravinji (43) po optužnici koja ga tereti za pokušaj silovanja, javlja HTV. Sud zasad nije donio nikakvu odluku kojom bi ograničio pristup ovom suđenju, iako se radi o osjetljivom predmetu s obzirom da je rIječ o silovanju.

U ovom trenutku javnost nije isključena, kazala je Mačar, potvrdivši kako se u ovom slučaju može očekivati brzi završetak suđenja.