Crna kronika AFERA MAESTRO

Svjedočio bivši porečki gradonačelnik Maras

  • Autor: Hina
  • 17.3.2009 14:50:55
  • 17.3.2009 14:48:22

Svjedočenjem bivšeg porečkog gradonačelnika Josipa Marasa danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje u slučaju 'veliki maestro'

Maras je na sud pozvan kako bi pojasnio poslovni odnos grada Poreča s optuženom odvjetnicom Asjom Piplović te pokušaj privatizacije zemljišta na području Facinka, za što se terete neki od optuženika.

Riječ je o zemljištu koje je nakon poništenog javnog natječaja Vlada poklonila gradu Poreču, u vrijeme dok je gradom upravljao Marasov nasljednik Edi Štifanić.

Kako se na sudu nije pojavio drugi današnji svjedok Drago Radolović, njegovo je saslušavanje odgođeno, a nova je rasprava zakazana za ponedjeljak 23. ožujka.

Osmero optuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela.

Osim za primanje i davanje mita, USKOK ih tereti za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još