NOVA ANTONIJA BILIĆ?

Slovenka nestala iste godine kada je Paravinja bio u Sloveniji

29.06.2011 u 14:08

Bionic
Reading

Sedamnaestogodišnja Doroteja Pasar iz Ljubljane nestala je 29. rujna 2007. u predgrađu slovenskog glavnog grada. Upravo je te godine Dragan Paravinja boravio u Sloveniji gdje je nakratko bio i pritvoren. Obitelj nestale Slovenke tvrdi kako je između slučaja Antonije Bilić i Doroteje Pasar velika sličnost

Doroteja Pasar

Sedamnaestogodišnjakinja, visoka 160 centimetara, vitkije građe, duže kose, preko ramena, odjevene u traperice i crvenu majicu nestala je nakon što je popila kavu s prijateljicom. Na mostu Črnuče pronađen je tek njezin ruksak.

'Obje su djevojke istih godina, mlade i lijepe, stopirale su. Također, kada smo početkom 2008. uvidjeli da istraga stoji u mjestu, bili smo spremni na sve da pronađemo Teju, pa smo angažirali i vidovnjaka iz Bjelovara. On je pogledao fotografiju i rekao točno ovako: Imam viziju da je djevojku na autobusnoj stanici pokupio muškarac s plavim očima, silovao i zadavio. To je čovjek slabije tjelesne građe, koji vozi i komunicira u nekoliko država. Sve ove godine nismo prestali tražiti Teju, ali posljednjih nekoliko dana sve upućuje na Dragana Paravinju. Ogorčeni smo jer se taj čovjek slobodno kretao, jer je cijeli sustav zakazao i zato se nećemo smiriti dok ne bude pravde za našu Teju, ali i za druge mlade djevojke', ispričala je za Večernji list Magdalena Mažar, obiteljska prijateljica iz Zagreba.

Glasnogovornica slovenske policije Vesna Drole potvrdila je da je Paravinja upravo te godine u Sloveniji živio te je ondje i uhićen. 'Kako je Srbija za njim otprije raspisala tjeralicu, Dragan Paravinja uhićen je u Sloveniji 9. ožujka 2007. i potom odveden na Okružni sud u Kranju. Sudac mu je odredio pritvor, no već 4. travnja pušten je uz jamčevinu', rekla je glasnogovornica.