Crna kronika KOD MEDULINA I SENJA

Na Jadranu spašena tri plovila

Djelatnici Lučkih kapetanija Pula, Senj i Korčula jučer su na Jadranu spasili tri plovila, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Brodica dužine sedam metara, koja se jučer oko podne nasukala na otočić Ceja kod Medulina, odsukana je uz pomoć djelatnika Lučke kapetanije Pula. Brodica je otegljena u Medulin, a nitko nije ozlijeđen te nema onečišćenja mora.

Lučka kapetanija Senj zajedno s pomorskom policijom spasila je jučer poslijepodne dvoje njemačkih državljanina koji su zbog kvara motora ostali plutati ispred Senja na brodici duljine osam metara. Brod je plutao nošen burom, a policijsko plovilo uzelo je brodicu u tegalj kod otočića Zečeva i doteglilo je u Senj.

Jahta Taronga, duljine 27 metara, odsukana je sinoć u 19,50 sati u blizini otočića Badija kod Korčule. Jahta plovi pod zastavom Djevičanskih otoka, a u trenutku nasukavanja na njoj je bilo četiri člana posade i osam putnika, svi francuski državljani. U akciju spašavanja po dojavi je upućena brodica Lučke ispostave Korčula. Svi članovi posade i putnici su spašeni te nije došlo do većeg oštećenja ni zagađenja morskog okoliša.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još