UMRO U POLICIJSKOJ STANICI

Pritvorenik prije smrti imao epileptični napadaj

17.03.2009 u 11:57

Bionic
Reading

Pedesetšestogodišnji muškarac, koji je u ponedjeljak umro u policijskom pritvoru, prije smrti je imao epileptični napadaj. Je li to i uzrok smrti, znat će se nakon obdukcije

Muškarac koji je priveden zbog obiteljskog nasilja umro je jučer oko 16 sati. Njegova je supruga u nedjelju pozvala policiju, nakon što ju je pijan vrijeđao i tukao. Priveden je u policijsku postaju Medveščak, gdje mu je izmjereno 2,54 promila alkohola u krvi, te je muškarac poslan u pritvor kako bi se otrijeznio. U ponedjeljak je vraćen u policijsku postaju na obradu, a potom je odveden i prekršajnom sucu, koji mu je odredio jednodnevno zadržavanje u pritvoru.

Oko 11 sati doživio je epileptični napadaj, no liječnik Hitne pomoći zaključio je da je muškarac sposoban ostatak vremena provesti u pritvoru, ali uz preporuku da bude sam u prostoriji. Nekoliko sati kasnije policajci su na ekranima videonadzora primijetili da muškarac nepomično leži na krevetu, ušli su u ćeliju i utvrdili da ne daje znakove života. Na tijelu nisu pronađene vidljive ozljede koje bi upućivale na nasilnu smrt.