SILOVANJE U ISTOČNOM SARAJEVU

Paravinja u roku od osam dana pred sudom

28.06.2011 u 12:24

Bionic
Reading

Istražni sudac Osnovnog suda na Sokocu u roku od osam dana zakazat će glavnu raspravu kojoj će prisustvovati Dragan Paravinja zbog optužbe za silovanje djevojke u Istočnom Sarajevu 2002. godine

'Paravinja će pred ovim sudom odgovarati samo za silovanje koje je počinjeno na našem području', izjavila je Dragana Mačar, službenica za odnose s javnošću Osnovnog suda, javlja Avaz

Osnovni sud na Sokocu raspisao je 2005. godine tjeralicu za Paravinjom zbog optužbi da je 2002. godine silovao djevojku u Istočnom Sarajevu. Tjeralica za Paravinjom raspisana je tri godine nakon što je počinjeno silovanje u Istočnom Sarajevu jer se on nije pojavljivao na suđenju.

U Srbiji je za Paravinjom raspisana međunarodna potjernica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a u Hrvatskoj zbog nestanka, odnosno ubojstva 17-godišnje Antonije Bilić.

Dragan Paravinja, koji je priznao ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Drniša u Hrvatskoj i koji je optužen za silovanje u Istočnom Sarajevu, u ponedjeljak je dovezen u KPZ Kula u Istočnom Sarajevu. Paravinju su u pratnji dva vozila sudske policije iz Banje Luke do zatvora Kula dovezli pripadnici MUP-a Republike Srpske.