INSPEKTORICA GREGOROVIĆ

Uplatila 100.000 kuna pa izašla iz pritvora

27.06.2011 u 20:51

Bionic
Reading

Nakon Željke Marković (59), ravnateljice Direkcije poslovnih prostora Uprave za komunalni sustav Grada Rijeke, istražni zatvor danas je napustila i državna inspektorica Biserka Gregorović (58), ali uz uplatu jamčevine od 100.000 kuna

Pritvorena je tako ostala još samo drugoosumnjičena Nevia Mišćak (53), voditeljica pisarnice u riječkom Državnom inspektoratu, koja nije uplatila jamčevinu od 50.000 kuna, dok ostali osumnjičenici nisu ni bili pritvarani.

Iako je istražni sudac šestookrivljenoj Marković odredio visinu jamčevine od čak 150.000 kuna, ona je to izbjegla i već nakon sedam dana napustila pritvor na prijedlog USKOK-a jer su saslušani svi svjedoci vezani uz nju.

Trima ženama sudac je, podsjetimo, 18. lipnja odredio pritvor u trajanju od mjesec dana radi opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke, a istovremeno i visinu jamčevine kojom su mogle zamijeniti pritvor, na što se USKOK žalio. No, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci tu je žalbu odbilo, pa je prvoosumnjičena Gregorović danas mogla uz uplatu jamčevine izaći iz Via Rome.

Svi osumnjičenici, osim Mišćak, zasad će se u daljnom postupku braniti sa slobode, a sumnjiči ih se na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te protuzakonitog posredovanja.