'RATARI'

Talijani kod Vižinade uzgajali indijsku konoplju

27.06.2011 u 14:00

Bionic
Reading

Troje državljana Italije, D. M. Di C. (47) iz Trsta te 44-godišnja M. F., također iz Trsta i 19-godišnjakinja R. P. iz Gorizije, osnovano se sumnjiče da su na području Vižinade uzgajali indijsku konoplju

Naime, jučer oko 10,40 sati u mjestu Vranje Selo, kod Vižinade, porečka policija zamijetila je 47-godišnjeg Talijana kako, na predjelu gdje su ranijim operativnim radom policije otkriveni nasadi indijske konoplje, uređuje i kultivira ilegalne biljke.

Budući da su s njim bile 44-godišnjakinja i 19-godišnjakinja, svi su uhićeni i privedeni u prostorije Policijske postaje Poreč, a očevidom na mjestu događaja, izuzeta je 31 biljka indijske konoplje, različitih veličina te više komada manjih sadnica, koje su se nalazile u posudama.

'Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, obavljene su pretrage kuće u mjestu Vranje Selo, gdje trenutačno borave državljani Italije te njihovih automobila marke Fiat Panda i kampera marke Ford, pri čemu je pronađeno i više stotina sjemenki indijske konoplje', izvijestila je PU istarska.

Nakon kriminalističkog istraživanja, Talijani su danas, oko 11 sati, privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli.