FILMSKI POKUŠAJ UBOJSTVA

Dva puta supruzi oštetio kočnice na automobilu

27.06.2011 u 13:18

Bionic
Reading

22-godišnjak s područja Ivanca osumnjičen je da je tijekom noći 23. na 24. lipnja u dva navrata oštetio cijevi sustava za kočenje na osobnom vozilu kojim se koristi njegova 20-godišnja supruga

Navedena se koristila takvim vozilom u prometu, ne znajući za neispravnost, ali primijetivši da nešto nije u redu odvezla je auto na popravak, dok je nakon drugog oštećenja prilikom stavljanja vozila u pogon došlo do propadanja kočnica.

22-godišnjak će biti prijavljen za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a slijedi mu još jedna prijava. Naime, osumnjičen je da je zajedno sa svojim roditeljima požnjeo ječam s tuđe njive.

Dvojica vlasnika njiva na predjelu zvanom Podolnica u mjestu Donje Ladanje nedaleko od Varaždina, 56-godišnjak i 51-godišnjak, nemalo su bili iznenađeni proteklog tjedna, kada su vidjeli da na njihovim parcelama nema ječma.

Stoga su pozvali policijske službenike Policijske postaje Ivanec koji su nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja nad 51-godišnjakom utvrdili da postoji osnovana sumnja da je 22. i 23. lipnja kombajnom obavio žetvu ječma, i to tako da je svakom od vlasnika ubrao i otuđio oko 2.000 kilograma ječma, čime ih je oštetio za po 2.800 kuna.

Također je utvrđeno da je na dvije oranice u vlasništvu 73-godišnjaka požeo ječam na površini od oko 5.800 metara kvadratnih, oštetivši ga za iznos od oko 4.000 kuna. Ubrani ječam su teretnim vozilom odvozili njegov 22-godišnji sin i 45-godišnja supruga na adresu stanovanja, na kojoj je pretragom i pronađen te poslije završetka očevida vraćen vlasnicima.

Prije početka pretrage 51-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao poluautomatsku pušku i veću količinu streljiva, što je ilegalno posjedovao. Zbog toga će biti kazneno prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.