KLINCI OD 14 I 15 GODINA

Mađioničarski novac zamijenili za prave kune

15.06.2011 u 15:02

Bionic
Reading

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja novca, pulska policija kriminalistički je istražila dvojicu pulskih maloljetnika

Naime, u utorak oko 13 sati na autobusnom kolodvoru u Puli 55-godišnjakinji iz Buja pristupio je 15-godišnjak koji ju je zamolio da mu promijeni novčanicu od 200 kuna za dvije novčanice od 100 kuna, s izgovorom da mu se žuri na autobus. Nakon što mu je žena zamijenila novac, s tom je novčanicom pokušala kupiti autobusnu kartu, no službenica na autobusnom kolodvoru rekla joj je da se radi o krivotvorini.

'Obavljenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se na oduzetoj novčanici nalazi natpis koji ukazuje na to da se radi o novcu namijenjenom za izvođenje mađioničarskih trikova te da je spornu novčanicu 14-godišnjak, tijekom jučerašnjeg dana, dobio od prijatelja u školi, nakon čega se s 15-godišnjakom dogovorio da je zamijene za 'prave' kune', izvijestila je PU istarska.

Protiv obojice osumnjičenih maloljetnika slijedi podnošenje izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež zbog kaznenog djela krivotvorenja novca.