HRVATSKI ZAROBLJENIK?

Pronađeni posmrtni ostaci pokraj Bugojna

14.06.2011 u 20:12

Bionic
Reading

Istražitelji Povjerenstva za nestale osobe BiH i državnog odvjetništva te zemlje otkrili su posmrtne ostatke za koje se pretpostavlja da pripadaju jednome od 20 najviše rangiranih Hrvata iz općine Bugojno koje su prije 18 godina likvidirali pripadnici Armije BiH

U mjestu Čipuljići u općini Bugojno istražitelji su pronašli posmrtne ostatke jedne osobe, koje prema dostupnim informacijama, najvjerojatnije pripadaju Marku Bartulovićuzarobljeniku hrvatske nacionalnosti koji je ubijen 1993. godine, priopćeno je iz državnog odvjetništva BiH.

Prema priopćenju Bartulović je bio jedan od zarobljenih pripadnika HVO-a, koji su držani zarobljeni u objektima na području Bugojna, gdje su zlostavljani na različite načine. Tijelo ubijenog Bugojanca otkriveno je nakon što je jedan od počinitelja zločina postigao nagodbu s Državnim odvjetništvom BiH rasvjetljujući sudbinu likvidiranih Hrvata s toga područja.

Kako je pak za HINA-u pojasnio izvršni direktor Instituta za nestale BiH Marko Jurišić, tjelesni ostaci otkriveni su u jednoj od 20 pretraženih septičkih jama u selu Čipuljići. Prvotni identitet osobe je potvrđen na temelju odjeće, rekao je Jurišić, no za konačnu potvrdu pričekat će se DNK analiza.