SPLIT PRIDE

Uhićene tri osobe zbog zločina iz mržnje

14.06.2011 u 19:21

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske uhitili su i na kriminalističko istraživanje priveli tri osobe zbog sumnje da su se tijekom Gay Pridea u Splitu ove osobe ponašale na osobito drzak i neprimjeren način te da su svojim postupanjem doveli sudionike skupa u ponižavajući položaj

Osnovano se sumnja da su u subotu, 11. lipnja, tijekom održavanja Gay Pridea počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz čl. 331. st. 2. i kazneno djelo povrede prava na okupljanje i javni prosvjed iz čl. 108. st. 2, a u vezi s kaznenim djelom zločina iz mržnje iz čl. 89. st. 36.

Policija sumnja da su se tijekom javnog skupa ove osobe ponašale na osobito drzak i neprimjeren način te da su svojim postupanjem doveli sudionike skupa u ponižavajući položaj. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja dovest će se istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

Treba istaknuti da su policijski službenici pregledom video snimki utvrdili identitete i drugih osoba kod kojih su zamijećena postojanja obilježja navedenih kaznenih djela. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta ostalih počinitelja se nastavlja.