DROGA OD MILIJUN KUNA

U Splitu uhićeno pet dilera

14.06.2011 u 17:26

Bionic
Reading

Pet je osoba uhićeno zbog sumnje na zloporabu droga, a policija je kod njih pronašla 5,1 kilogram amfetamina i 1.508 tableta ecstasyja, vrijednih više od milijun kuna, rečeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi

Droga je pronađena u vozilu 46-godišnjaka sa zagrebačkog područja s privremenim boravištem u Nizozemskoj, odakle je i dovezao drogu, a među uhićenim muškarcima je i 21-godišnjakinja iz Splita.

Službenici Odjela kriminaliteta droga uhitili su u ponedjeljak Trogirane J. M. (28), K. M. (32) i T. A. (26) te žensku osobu L. B. (21) iz Splita i G.B. (46) s boravištem u Rotterdamu, u Nizozemskoj.

Policija je priopćila da je G. B. drogu nabavio u Nizozemskoj i dovezao u Trogir, gdje su je ostali iz te skupine miješali s aditivima, pakirali u paketiće od jednog do 500 grama te prodavali kupcima za 40 kuna po gramu. Drogu su prodavali diljem Hrvatske.

U stanu K.M. u Trogiru pronađena je vaga za precizno mjerenje, manja količina marihuane te telefon i mobiteli kojima se naručivala 'roba'. U akciji koja je trajala nešto više od mjesec dana policija je uhitila i procesuirala devet osoba od kojih je zaplijenjeno više od 600 grama amfetamina, više od tri kilograma marihuane, 36 stabljika marihuane i 1367 tableta ecstasyja.

'Uhićenjem tih devet osoba došli smo i do jučer uhićene petorke koja im je prodavala narkotike', rekao je načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ivica Tolušić.