Crna kronika PRESUDA KRVNICIMA

Ubojicama Miroslava Tunjića ukupno 11 godina

  • Autor: M. O.
  • 14.6.2011 15:58:45
  • 14.6.2011 15:39:42

Dva mladića dobila su danas na Županijskom sudu u Vukovaru ukupno 11 godina zatvora za ubojstvo Miroslava Tunjića (17) iz Županje, koje se dogodilo u selu Gradište u studenome prošle godine

Prvi optuženi Antun Matković (19) iz Gradišta odlukom je Sudskog vijeća kojim je predsjedavao sudac Milan Kojić dobio je pet i pol godina zatvora, a drugi optuženi Goran Ević (21), također Gradištanac, dobio dva mjeseca manje. Sudilo se i Ivanu Stapiću (24) iz Otoka koji je na nesretnog Tunjića, dok je ležao na cesti, naletio automobilom, no on je oslobođen optužbi.

Sudac Kojić je u obrazloženju presude naveo kako su 'Matković i Ević bez ikakva razloga napali Tunjića te da su mu nanijeli veći broj ozljeda opasnih po život'. Navedeno je kako je Matković bio inicijator napada kojemu se priključio i Ević, a nesretnog su mladića nasilnici 'tukli šakama po glavi i tijelu te ga šutirali nogama'.
Marko Mrkonjić
Miroslav Tunjić


'Uzeli smo u obzir činjenicu da nasilja ima svakodnevno u našem društvu, pa izrečene kazne smatram primjerenim. Ovo je i poruka svima kako će proći ako napadnu nekoga bez ikakva razloga i povoda', poručio je sudac Kojić.
Miroslava Tunjića nasilni je dvojac napao prilikom izlaska ispred jednog kafića u Gradištu. Nakon što su ga pretukli, ostavili su ga na neosvijetljenom dijelu ceste.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još