NOVE ŽRTVE U PROMETU

Poginula tri motociklista

15.03.2009 u 13:11

Bionic
Reading

U dvije prometne nesreće koje su se jutros i sinoć dogodile na širem splitskom području poginula su dvojica motociklista, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

U jutrošnjoj prometnoj nesreći u mjestu Osoje, na području Dicma, na državnoj autocesti D1 poginuo je 28-godišnji motociklist Miro Podrug, koji je zbog neprilagođene brzine udario u rub kolnika, a zatim u metalni prometni znak. Umro je na mjestu nesreće, rekla je glasnogovornica PU Marina Kraljević-Gudelj.

Također zbog neprilagođene brzine sinoć je u Tučepima 19-godišnji motociklist Hrvoje Pavlinović  izletio s kolnika i pao u 12-metarsku provaliju. Od zadobivenih teških tjelesnih ozljeda umro je sinoć u splitskom Kliničkom bolničkom centru, kazala je glasnogovornica.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska pozvala je danas vozače motocikla da voze sporije, kako bi se izbjegle tragedije.

Motociklist je poginuo i u Istarskoj županiji. U nedjelju oko 13.40 sati na cesti Tar - Vrh Spadica u sudaru osobnog automobila i motocikla vozača motocikla je poginuo, a putnik je ozlijeđen.