KAZNENA PRIJAVA

Šibenčanin utajio 766 tisuća kuna poreza

10.06.2011 u 15:26

Bionic
Reading

Zbog neevidentiranja računa radi utaje oko 766.000 kuna poreza, protiv 51-godišnjeg Šibenčanina policija će podnijeti kaznenu prijavu za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, priopćio je danas Odjel kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske

Kazneno će biti prijavljena i tvrtka osumnjičenog sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba.

Provedenim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni u svojstvu odgovorne osobe u svojoj tvrtci, s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku, u dva navrata tijekom 2005. i 2006. prema tvrtci iz Zagreba, kao kupcu, ispostavio račune s posebno iskazanim PDV-om, navodi se u priopćenju.

Tako izdane račune osumnjičeni nije evidentirao u knjigovodstveno-računovodstvenoj dokumentaciji svoje tvrtke, s namjerom izbjegavanja obračuna i plaćanja obveze PDV-a za 2005. i 2006. prema Državnom proračunu u najmanje utvrđenoj visini od 766.497,35 kuna, a isto tako obračun i plaćanje poreza na dobit, jer je neevidentiranjem tih računa umanjio ukupan prihod tvrtke, priopćila je PU šibensko kninska.