ROVINJSKI POLJOPRIVREDNIK

U stanu pronađena plantaža marihuane

10.06.2011 u 12:36

Bionic
Reading

Rovinjska policija otkrila je u stanu 43-godišnjeg Rovinjanina takozvanu 'indoor plantažu' sa 59 stabljika marihua. Osim biljaka, u stanu koji koristi 43-godišnjak u ulici Zdenac, policija je zatekla i opremu za unutrašnji uzgoj te 714 grama marihuane

'Temeljem prikupljenih saznanja da se na području Rovinja uzgaja biljka cannabis, rovinjska je policija, nakon provedenih policijskih izvida, u srijedu u kasnim poslijepodnevnim satima, uhitila trojicu muškaraca iz Rovinja u dobi od 43, 37 i 31 godinu pod sumnjom da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojne droge', izvijestila je PU istarska.
.
Nalogom Županijskog suda u Puli, istog dana pretraženi su i stanovi osumnjičenih Rovinjana, pri čemu su nađeni predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom te droga, ukupne 'tržišne' vrijednosti oko 224 tisuće kuna.

Osim unutrašnje plantaže s 59 stabljika cannabisa, droge i opreme za uzgoj, otkrivenih u stanu 43-godišnjeg Rovinjanina, pretragom stana u Ulici Andronella, koji koristi 31-godišnjak, policijski službenici pronašli su 9,6 grama marihuane i digitalnu vagu, a kod 37-godišnjaka, u obiteljskoj kući u Dubrovačkoj ulici pronašli su 16,8 grama marihuane.

'Pronađene opojne tvari i oprema koju je trojac koristio za uzgoj marihuane, privremeno su oduzeti, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 43-godišnjak, 37-godišnjak i 31-godišnjak počinili kazneno djelo zlouporabe opojne droge te su jučer oko 17,30 privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli', izvijestila je PU istarska.