KOSOR GA DANAS SMJENJUJE?

Glavni državni inspektor zlostavljao svoju glasnogovornicu ljubavnicu

09.06.2011 u 10:29

Bionic
Reading

Glavni državni inspektor Kruno Kovačević u posljednjih je godinu i pol najmanje tri puta fizički i psihički zlostavljao svoju glasnogovornicu, a ujedno i tadašnju ljubavnicu Vedranu Cetinu, potvrdilo je jučer više izvora iz samog vrha Vlade Jutarnjem listu, pa bi Kovačević na današnjem zatvorenom dijelu Vladine sjednice mogao biti i smijenjen

Za dva Kovačevićeva incidenta materijalnih dokaza nema, no o trećem koji se dogodio prošle godine bolničari s Rebra obavijestili su policiju, nakon što je Cetina kod njih morala potražiti liječničku pomoć.

Za Kovačevićevo nasilničko ponašanje ovih je dana doznala i premijerka Jadranka Kosor koja takve stvari ne tolerira pa bi Kovačević, unatoč jakom političkom zaleđu u stranci, pogotovo u obliku bivšeg ministra obrane Branka Vukelića, trebao biti smijenjen s mjesta glavnog državnog inspektora.

Prema pisanju Jutarnjega lista, koji se poziva na informacije iz Državnoga inspektorata, Kovačević je svoju ljubavnicu prvo napao početkom 2010. na skijanju u Austriji, a zatim je isto ponovio i sredinom svibnja iste godine u razmaku od svega nekoliko dana. Fizički je nasrnuo na nju u uredu jer se pročulo da je navodno u još jednoj preljubničkoj vezi, pri čemu joj je nanio tjelesne ozljede, a nekoliko dana kasnije ju je - po jednim informacijama u Rijeci, a po drugima u Kovačevićevom stanu u Opatiji više sati psihički i fizički zlostavljao.

Cetina mu je tada zaprijetila da će, ako u roku od 24 sata ne podnese ostavku, organizirati konferenciju za novinare i u javnosti ispričati sve što je s njim proživjela, no on se na to oglušio, ali njezina je priča ipak stigla do Kosoričinih ušiju i sada Kovačeviću u političkom smislu ne bi trebalo biti pomoći.

Tko će naslijediti Kovačevića koji je na čelu Inspektorata 2004. zamijenio Branka Jordanića još nije poznato, no spekulira se da su najizgledniji kandidati njegovi najbliži suradnici. Oni ga pak opisuju kao 'sirovog i agresivnog čovjeka sklonog čašici i ženama'.