Crna kronika KAZNENA PRIJAVA

Klica skrivio nesreću u kojoj mu je poginuo otac

Protiv Vinka Žuljevića Klice podignuta je kaznena prijava zbog sumnje da je početkom ožujka skrivio prometnu nesreću u kojoj je na pružnom prijelazu u Sesvetskoj Selnici poginuo njegov 78-godišnji otac, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Žuljevića, kojeg se godinama povezivalo sa zagrebačkim podzemljem, tereti se za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Nesreća u kojoj je on lakše, a njegov otac Jozo teško ozlijeđen te je nakon nekoliko sati umro u bolnici, dogodila se 2. ožujka kada su osobnim automobilom "mercedes S klase" prelazili prugu te je na njih naletio putnički vlak. Žuljević je bolesnog oca vozio u bolnicu, a navodno su prugu prelazili, iako je bila uključena signalizacija, a polubranici spušteni.

Nakon nesreće u kojem je "mercedes" potpuno uništen, 51-godišnji Žuljević je izjavio da polubranici nisu bili spušteni, pa je policija protekla dva tjedna tražila očevice.

Vinko Žuljević Klica pravomoćno je oslobođen optužbe da je iz bezobobzirne osvete u svibnju 2002. u jednom zagrebačkom kafiću ubio Veselina Marinova, suradnika hrvatskih obavještajnih službi. Na suđenju je utvrđeno da je Žuljević pucao u samoobrani.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još