Crna kronika OBMANUO MINISTARSTVO

Branitelj zatajio kuću kako bi dobio stan

Kako bi se domogao stana, 43-godišnji hrvatski branitelj iz Slavonskog Broda krivotvorio je dokumentaciju i obmanuo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Nakon što je dobio stan, njegova je prevara otkrivena

Policija je utvrdila da je 43-godišnjak krivotvorio posjedovni list na kojem je stajalo da ne posjeduje nikakve nekretnine, iako ima vlastitu kuću u Slavonskom Brodu. Krivotvorinu je priložio uz ostalu dokumentaciju te je podnio zahtjev za stambeno zbrinjavanje.

Ne znajući da je riječ o hrvatskom branitelju koji ima riješen stambeni problem Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti mu je, sukladno njegovu zahtjevu, 2008. odobrilo stambeno zbrinjavanje. Na temelju lažnog posjedovnog lista dodijeljen mu je stan i rješenjem o stambenom kreditu.

Temeljem dojave, prevara je otkrivena te je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo optužni prijedlog protiv 43-godišnjeg branitelja zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprava za što mu prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još