PLJAČKA U OSIJEKU

Šeficu banke oteli iz stana da im otvori sef

13.03.2009 u 15:22

Bionic
Reading

Nevenku Pichler (54), voditeljicu poslovnice Hypo Alpe Adria banke u najvećem osječkom naselju Sjenjak otela su u utorak navečer dvojica mlađih muškaraca, želeći je iskoristiti za pljačku trezora banke

OSIJEK - Dvojica maskiranih muškaraca, naoružanih pištoljima, ušla su u otključan stan nešto poslije 19 sati. Nevenka je bila sama u stanu. Prestravljenu ženu bez problema su prislili da se brzo odjene i uzme ključeve banke. Uz prijetnje su je ugurali u auto i odvezli se do banke.

Kako je u poslovnici još uvijek bilo djelatnika koji su dovršavali posao iako je radno vrijeme poslovnice do 19 sati, neretni otmičari produžili su prema južnoj osječkoj obilaznici. Tamo su iskrcali neozlijeđenu Nevenku i oduzeli joj oba mobitela koja je nosila sa sobom. Šokirana Osječanka pješice se zaputila u grad, a policiju je uspjela alarmirati u 21.10 sati.

'Kada su se dovezli pred poslovnicu i vidjeli da se unutra još radi, odustali su od svojih namjera', izjavila je Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske, za Jutarnji list. Nije htjela iznositi bilo kakve detalje o ovom bizarnom događaju, baš kao ni Vlatka Pacelt, voditeljica Odnosa s javnošću Hypo Alpe-Adria-Banke.