61-GODIŠNJI ZAGREPČANIN

Upucao punicu i ženu jer ga je ostavila

03.06.2011 u 12:12

Bionic
Reading

Jutros oko 7 sati u selu Vaška kod Slatine 61-godišnji Zagrepčanin M. M. ustrijelio je svoju 58-godišnju suprugu M. M. iz Zagreba te njezinu majku, 81-godišnju K. R. Jedna od žena uspjela je pobjeći van i pozvati pomoć, nakon čega je stigla hitna medicinska pomoć, a potom i policija koja je uhitila napadača

Prema pričanju mještana, mogući su uzrok ovakvom obračunu nesređeni obiteljski odnosi, a današnji napadač znao je biti 'nezgodan kad popije'. 'Prije otprilike mjesec dana, supruga koja je s njim živjela u Zagrebu ostavila ga je i došla u selo živjeti s majkom. Tražio je da mu se vrati, ali ona to nije prihvaćala. Jutros je došao, provalio im u kuću i pucao u njih. Ne znam odakle mu oružje. Prije je bio vozač kamiona, pa je možda imao i dozvolu za to', kaže jedan od susjeda.

'Čuo sam buku – jake udarce kojima je, pretpostavljam, netko želio razbiti vrata i ući do zaključanih žena. Zatim sam čuo pucanj, izašao van i vidio baku kako zapomaže i traži pomoć', kaže drugi susjed koji tvrdi da je policija na mjesto događaja došla vrlo brzo.

Obje su žene odvezene u virovitičku Opću bolnicu i, prema neslužbenim informacijama, izvan su životne opasnosti. Policija je na mjestu događaja pronašla i vatreno oružje za koje pretpostavljaju da pripada počinitelju koji se prilikom uhićenja, doznajemo neslužbeno, nije opirao.