Crna kronika PREMLAĆIVANJE 'OTPORAŠA'

Novo suđenje sinu Slobodana Miloševića

  • Autor: tportal.hr
  • 13.3.2009 10:37:21
  • 13.3.2009 10:25:11

Okružni sud u Požarevcu ukinuo je presudu Općinskog suda kojom su Marko Milošević, sin bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, i njegovi suradnici oslobođeni odgovornosti za nanošenje teških ozljeda članovima 'Otpora' iz Požarevca 2. svibnja 2000. Određeno je novo suđenje

POŽAREVAC - U prvostupanjskoj presudi sudskog vijeća na čelu sa sutkinjom Gordanom Vidojković, Marko Milošević i petorica njegovih suradnika bili su oslobođeni krivnje za nanošenje teških i lakih ozljeda.

Prema obrazloženju presude, nesporno je da je došlo do tučnjave, ali nije dokazano da su okrivljeni Milošević i ostali nanijeli teške ozljede Radojku Lukoviću i Nebojši Sokoloviću.

Prije devet godina 'otporaši' su pretučeni jer su pokušali zaštititi Zorana Milanovića, kojega su prisiljavali da podere pristupnicu 'Otporu', pokretu koji je odigrao važnu ulogu u mobilizaciji građana Srbije za rušenje režima Slobodana Miloševića i za demokratske promjene 2000. godine. Tjerali su ga da se učlani u stranku Jugoslavenska ljevica (JUL) na čelu sa Mirom Marković, suprugom pokojnog Miloševića.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još