Crna kronika SUĐENJE ZA SPICE POČINJE 6. LIPNJA

Polančec hoće za svjedoke Sanadera, Kosor i Mesića

Suđenje Damiru Polančecu i ostalima optuženima za nezakonito preuzimanje Podravke počinje 6. lipnja, odlučio je Siniša Pleše, sudac Županijskog suda u Zagrebu

Damir Polančec je pri izlasku sa suda rekao da sudac nije odbio nijedan njihov dokazni prijedlog, samo je neke odgodio na odlučivanje raspravnom vijeću na raspravi. 'O prijedlozima obrane da se kao svjedoci pozovu bivši premijer Ivo Sanader, premijerka Jadranka Kosor, bivši predsjednik Stipe Mesić i drugi, odlučivat će tijekom procesa', objasnio je Polančec.

Podsjetimo, obrana je tražila da se kao svjedoci pozovu i potpredsjednik Sabora, HDZ-OV Ivan Jarnjak, zastupnik Boris Kunst, predsjednik HUS-a Ozren Matijašević te predstojnika Vladina ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

USKOK tereti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela optuženi se terete za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na te zloporabe te za protuzakonito posredovanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još