TEŠKE KRAĐE U ISTRI

Poharao turističke apartmane na Verudeli

27.05.2011 u 14:58

Bionic
Reading

U Istražni centar Županijskog suda u Puli sinoć je priveden 24-godišnji Puljanin kojeg se osnovano sumnjiči da je tijekom svibnja počinio više teških krađa i provala u apartmane u turističkom naselju na Verudeli, oštetivši vlasnike za oko 64 tisuće kuna, a kako vele u PU istarskoj, tereti ga se i da je u ožujku provalio u trgovinu u Veronskoj ulici u Puli

Naime, kako je izvijestila PU istarska, prvu tešku krađu počinio je 5. svibnja, kada je u noćnim satima iz blagovaonice apartmana otuđio dvije ženske torbe s novčanicima, bankovnim karticama, osobnim ispravama, fotoaparat marke Sony i druge predmete, čime je 44-godišnjakinju iz Pakoštana i 41-godišnjakinju iz Zadra oštetio za oko osam tisuća kuna.

Nekoliko dana kasnije, 11. svibnja, u večernjim je satima kamenom razbio prozor na drugom apartmanu da bi kroz nastali otvor ušao u apartman, odakle je otuđio torbu u kojoj se nalazio razni nakit od zlata, ručni sat marke Guess, dva mobitela marke Sprint i novčanik. Osim spomenute torbe, 24-godišnjak je iz apartmana otuđio i prijenosno računalo i fotoaparat marke Sony, novčanik te još jednu torbicu sa zlatnim nakitom, čime je 57-godišnjeg državljanina SAD-a i 55-godišnjeg državljanina Njemačke oštetio za oko 50 tisuća kuna. Nakon što se udaljio iz objekta na isti način na koji je i ušao, Puljanin je u blizini odbacio dio otuđenih predmeta.

Posljednji imovinski delikt na području Verudele mladić je učinio tijekom proteklog vikenda, u noći sa subote na nedjelju, kada je iskoristio nepažnju 21-godišnjeg državljanina Njemačke te je ušao kroz otvoren prozor spavaće sobe u apartman, odakle je otuđio prijenosno računalo marke Acer, čime je vlasnika oštetio za oko šest tisuća kuna.

Policijskim izvidima utvrđeno je da je 24-godišnjak provalio i u trgovinu u Veronskoj ulici u Puli. Naime, tijekom noći sa 28. na 29. ožujka, Puljanin je upotrebom tjelesne snage izbio iz ležišta vrata trgovine, uslijed čega je puknulo staklo, te je lako ušao u nju. Iz prodavaonice je otuđio više komada različitih cigareta, kao i manji novčani iznos, čime je oštetio poduzeće iz Čakovca za oko dvije tisuće kuna.