Crna kronika MALOLJETNA BANDA

Tinejdžeri oštetili Brođane za pola milijuna kuna

Policija je nakon provedenog krim-istraživanja utvrdila da je petnaesteročlana skupina kradljivaca, u kojoj je čak 11 maloljetnika i djece, a najmlađi ima tek 11 godina, počinila 20 krađa, kojima je oštetila Brođane za čak pola milijuna kuna

Tinejdžerska banda, u koju se 'regrutiralo' i po više članova iste obitelji, harala je Slavonskim Brodom gotovo godinu dana. Provaljivali su u obiteljske kuće, škole, poduzeća, trgovine. Opljačkali su i Dom umirovljenika i Veterinarsku stanicu, a krali su i sa groblja i pješačkih nadvožnjaka.

Radili su u paru ili u skupinama od po šest i više članova, a krali su sve što im se našlo pod rukom, bakrene okapnice, oluke i slivnike, bakrene cijevi, električne kablove, brojila za potrošnju električne energije, bojlere, radijatore, električne instalacije, akumulatore, elektro motore, mesingane i metalne vaze, posuđe, pribor za jelo....

Ukradene su predmete potom prodavali 61-godišnjem 'partneru'. On je dvorište svoje kuće pretvorio u ilegalno sakupljalište sekundarnih sirovina, a radio je u tandemu sa svojim 31-godišnjim sinom koji je dio plijena iz krađa prodavao na području Zagreba.

Ukupna materijalna šteta koju je počinila tinejdžerska banda, bez stručne procjene, iznosi oko pola milijuna kuna. Samo iz Veterinarske stanice koju su potpuno 'počistili', kradljivci su odnijeli inventar vrijedan 350.000 kuna.

U suradnji s Državnim odvjetništvom protiv svih osumnjičenika dostavljene su kaznene prijave, odnosno izvješća nadležnom Državnom odvjetništvu za mladež te izvješća Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. Za kazneno djelo krađe maksimalna kazna zatvora je pet godina, a za počinjeno kazneno djelo prikrivanja 61-godišnjaku, koji je i sam sudjelovao u nekoliko krađa, prijeti kazna do tri godine zatvora. Budući da je, osim ilegalnog stovarišta, na posjedu 61-godišnjeg Brođanina pronađeno i 13 pušaka i 11 revolvera, on će odgovarati i za nedozvoljeno posjedovanje oružja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još