SKANDAL U UTAHU

Dvije učiteljice spolno općile s istim učenikom

12.03.2009 u 11:07

Bionic
Reading

Dvije učiteljice iz jedne škole u Utahu, koju djeca počinju pohađati sa 13 godina, policija optužuje da su spolno općile s istim 13-godišnjakom. Obje učiteljice priznale su afere, a navodno nisu znale da dijele istog učenika

Linda R. Nef (46) i Valynne Bowers (39) optužene su za silovanje i sodomiju nad djetetom. Priznale su da su uoči stupanja u spolne odnose s tada 13-godišnjim učenikom s njim izmjenjivale SMS poruke eksplicitnog seksualnog sadržaja, a potom i vruće telefonske razgovore. Seksualne odnose s učenikom imale su na parkiralištima, u parkovima i kućama.

Linda Nef, udana učiteljica tjelesnog odgoja, dječaka je seksualno iskorištavala čak godinu dana prije nego je optužena. Prema optužnici, s učenikom je imala oralni seks i snošaj. Razvedena Valynne Bowers, učiteljica matematike koja je optužena za identične spolne aktivnosti s učenikom kao i njezina kolegica, započela je aferu s dječakom u prosincu prošle godine.

Zbližavanje učiteljica s učenikom započelo je razgovorima o osobnim problemima, a nema naznaka da su se seksualni odnosi događali u školskim prostorijama. Nakon ispitivanja učiteljice su uz jamčevinu puštene na slobodu, gdje će dočekati početak suđenja.

Ravnatelj škole Brent Stephens poslao je e-mail učiteljima i roditeljima učenika, pozivajući ih da podijele zabrinutost zbog posljedica ponašanja dviju sada već bivših učiteljica. Učenicima su na raspolaganje stavljeni psiholozi, koji dežuraju za vrijeme nastave. Stephens je odbio reći pohađa li nastavu i danas 14-godišnji učenik za kojim su učiteljice izgubile glavu.