TEŠKO OZLIJEĐEN PULSKI MOTOCIKLIST

Motociklom u pretjecanju zapeo za stari asfalt

24.05.2011 u 13:14

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18.45 sati u na raskrižju Ulice 43. istarske divizije i Ulice braće Levak u Puli teško je ozlijeđen 53-godišnji motociklist

Do nesreće je došlo na dijelu ceste gdje se izvode radovi, kada je dolaskom do raskrižja 53-godišnji Puljanin s Hondom započeo pretjecanje nepoznatog vozila.

Kako se na dijelu kolnika obavlja asfaltiranje ceste, stari asfalt je viši u odnosu na novi, što motociklist nije opazio. Naime, u trenutku kada je vozilo ispred motocikla počelo kočiti radi skretanja u Ulicu braće Levak, 53-godišnjak je prednjim kotačem motocikla uslijed pretjecanja zahvatio uzdignuti dio asfalta, nakon čega je pao na kolnik. Motociklist je pri padu zadobio teške tjelesne ozljede.

'Protiv Puljanina slijedi pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, obzirom da je započeo radnju pretjecanja, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu', izvijestila je PU istarska.