Crna kronika KRADLJIVCI HARAJU POŽEŠKIM KRAJEM

Slagali starici da je sretna dobitnica pa joj ukrali ušteđevinu

Kradljivci su jučer na požeškom području bili više nego aktivni. Provalili su u stan, ukrali 5.000 kuna iz blagajne u trgovini, opljačkali su staricu kojoj su prethodno slagali da je sretna dobitnica u nagradnoj igri te su prerezali i odnijeli 64 metra telegrafskog kabla

Jučer, oko 12 sati, nepoznati muškarac i mlađa žena ušli su u obiteljsku kuću 72-godišnjakinje u Pakracu. Prevaranti su starici slagali da je upravo ona sretna dobitnica u nagradnoj igri, te da je osvojila besplatnu masažu. Dvojac je ipak zatražio od '(ne)sretne dobitnice' da im plati bar simboličan iznos za troškove njihovog dolaska. Naivna 72-godišnjakinja odmah je otišla po novac, ne pridajući važnost muškarcu koji ju je slijedio u stopu kako bi vidio gdje drži novac. Kada je prevarantica počela masirati staricu, muškarac je iskoristivši trenutak nepažnje, nesretnoj ženi ukrao ušteđevinu. S nekoliko desetaka tisuća kuna u džepovima prevaranti su sjeli u automobil, u kojem su ih pred kućom čekala još dva muškarca, te su se brzo udaljili u nepoznatom pravcu.

Istoga dana, u prijepodnevnim satima dok 63-godišnji vlasnik nije bio kod kuće, nepoznati je kradljivac provalio u njegov stan u ulici Alojzija Stepinca, te je ukrao novac i mobitel.

Na meti kradljivaca našla se jučer i jedna trgovina u Požegi. Lopovi su iskoristili nepažnju prodavača, te su, dok je on bio u skladištu, 'počistili' blagajnu otuđivši oko 5.000 kuna utrška.

Jučer je otkriveno i da su nepoznati kradljivci u Pleternici, u blizini ulice Ivanindvorske, sa stupova posjekli i odnijeli oko 64 metra telegrafskog kabla koji je bio u funkciji.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijede kaznene prijave.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još