UBOJSTVO U ČAKOVCU

Za smrt mladića optužena tri nasilnika

23.05.2011 u 19:13

Bionic
Reading

Protiv trojice napadača na 22-godišnjeg Tomislava Pergara, koji je preminuo nakon ozljeda zadobivenih u čakovečkom noćnom klubu Guru u siječnju ove godine, podignuta je optužnica zbog nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom

Za kazneno djelo koje je zgrozilo Međimurje, zbog čega je reagirao i međimurski župan Ivan Perhoč tražeći preispitivanje rada noćnih lokala, čakovečko Općinsko državno odvjetništvo tereti 26-godišnjeg Matiju Marčeca iz Varaždina, kao i 22-godišnjake Brunu Hančića iz Šenkovca i Denija Pikla iz Čakovca.

Novi napadi

Za napad ispred jednog ugostiteljskog objekta na širem varaždinskompodručju, varaždinska policija sumnjiči 26-godišnjaka koji je nakonkraće međusobne prepirke i vrijeđanja fizički napao 17-godišnjaka takoda ga je zatvorenom šakom udario u stražnji dio glave, a nakon što jepao na tlo, nastavio ga je udarati rukama po glavi.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su sat iza ponoći 27. siječnja ove godine u noćnom baru Guru rukama i nogama izudarali po glavi i tijelu Pergara i prijatelja Roberta V.

Dok je potonji lakše ozlijeđen, Pergar je zadobio teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je istog dana preminuo u bolnici u koju je otpremljen nakon što je ispred narodnjačkog kluba ostavljen u besvjesnom stanju. Nakon operacije i pokušaja reanimacije, kako je utvrđeno obdukcijom, umro je oko 8 sati od šoka izazvanog unutarnjim krvarenjem.

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, protiv prvookrivljenog Marčeca predloženo je produljenje pritvora, dok su ostali nasilnici pušteni iz pritvora nakon što su ispitani svi svjedoci.

U nedjelju, dvadesetak minuta iza ponoći, skupina od sedam do osam nepoznatih mladića bez ikakvog je povoda izudarali rukama i nogama po tijelu trojicu prijatelja koje su zatekli kod čakovečkog starog grada, izvijestili su iz PU međimurske, dodajući da su jednome slomili prst.