PET TAXI JAZAVAC

Umjesto kremiranja, kujicu bacili u smeće

12.03.2009 u 09:30

Bionic
Reading

Zagrepčanin Daniel Drnjević (28) šokirao se kada je čuo da njegovu dugogodišnju ljubimicu, 8-godišnju rotvajlericu Hedy, našli u kontejneru na Savici. Od bijesa je počeo plakati jer je uginuli pas trebao biti zbrinut u Veterinarsko-higijenskom servisu, kako nalaže zakon

ZAGREB - Drnjević sumnja da je taj, kako kaže gnusni čin, počinio Jurica Ivanuš, vlasnik taksija za prijevoz kućnih ljubimaca Jazavac, koji je uginulu rotvajlericu preuzeo od Veterinaske ambulante Buba na Selskoj nakon što je Hedy, zbog niza ozbiljnih zdravstvenih problema, morala biti eutanazirana.

Još koncem veljače, priča Drnjević za Jutarnji list, Hedy je cijelu noć povraćala, te ju je vlasnik odveo u spomenutu veterinarsku ambulantu iz koje je potom prebačena na kliniku Veterinarskog fakulteta. Rentgenom i ultrazvučnim pregledom utvrđeno je da rotvajlerica boluje od tumora slezene i brojnih metastaza koje su se proširile na jetra.

Svejedno, sljedeći dan Hedy je operirana u ambulanti Buba. Unatoč svemu nije ju bilo moguće spasiti. U dogovoru s vlasnikom odlučeno je da se psa uspava. Djelatnici ambulante, nakon eutanazije, nazvali su pet-taksi Jazavac.

Veterinar Saša Dujanović tvrdi da je vozač  Jurica Ivanuš oko 16.30 preuzeo uginulu životinju te ju je, kao što to i obično čini, trebao prevesti u Veterinarsko-higijenski servis na kremaciju. Ta usluga ukupno stoji 240 kuna s time da prijevoznik, u ovom slučaju Jurica Ivanuš, od toga treba izdvojiti 90 kuna za usluge kremacije u Veterinarsko-higijenskom servisu.

Daniel je platio prijevoz i kremaciju, no u utorak su mu priopćili da je mrtvi pas pronađen u kontejneru za smeće. 'Zar je moguće da netko baci psa u kontejner zbog zarade od 90 kuna? To je užasno', u nevjerici govori Daniel.

Mrtvu kujicu u kontejneru je, na zagrebačkoj Savici, pronašla Ivana Prebek. U utorak, oko 8 sati, šetala je svog psa kad joj je prišao čovjek koji je skupljao plastičnu ambalažu iz smeća. Tražio je njen mobitel jer mora hitno nekog nazvati.

'Pitala sam ga koga, a on je odgovorio da je vidio mrtvog psa u kontejneru. Nisam mogla vjerovati. Odmah sam nazvala Veterinarsko-higijenski servis, koji je pokupio leš. Poludjela sam jer ne mogu vjerovati da postoje bešćutni ljudi koji su toliko neodgovorni. Na psu su još bili čip i tetovaža po kojoj su identificirali psa i vlasnika', opisala je Ivana za Jutarnji.

Ivanuš tvrdi da je uginulu Hedy predao djelatnicima servisa, no nema potvrdu ni račun, te će Daniel protiv njega podnijeti kaznenu prijavu.