Crna kronika DRAMATIČNO SVJEDOČENJE ŽRTVE

Suđenje osječkom manijaku

  • Autor: tportal.hr
  • 11.3.2009 22:41:12
  • 11.3.2009 22:34:16

Dok se prisjećala jednog od najtraumatičniijih iskustava u životu, kada je lani u prosincu bila žrtva osječkog manijaka Marija Sempera (21) koji je nad njom bludničio, 32-godišnja Osječanka nije mogla suspregnuti suze tijekom svjedočenja na Županijskom sudu u Osijeku

Semper, optužen za dva silovanja, odnosno radnje izjednačene sa spolnim odnošajem te deset bludničenja, za to je vrijeme mirno i šutke sjedio na optuženičkoj klupi, spuštene glave, ne mogavši svojoj žrtvi pogledati u oči.

Na sudu je svjedočilo još osam od ukupno 12 njegovih žrtava. Mario Semper jučer je na početku suđenja, zatvorenog za javnost, izjavio da se ne osjeća krivim za zlodjela koja mu se stavljaju na teret.

Priznao je, pak, nekoliko djela iz optužnice, no nekih se ne sjeća. Otvara to mogućnost da je u isto vrijeme, od sredine rujna do kraja prosinca, Osijekom 'operirao' najmanje još jedan manijak. Ta je sumnja još izraženija uzme li se u obzir da su samo desetak dana nakon Semperova uhićenja prijavljena dva nova bludničenja. Semper, inače konobar u jednom osječkom kafiću, napadao je žene koje su navečer ili noću same šetale gradom, a nakon uhićenja se pravdao da je to jednostavno bilo jače od njega.

Njegova najmlađa žrtva ima samo 15 godina, a najstarija 36. Policija je za njim tragala puna tri mjeseca, organizirajući blokade i zasjede. Mladić se tijekom potrage šalio s dvjema kolegicama u kafiću Kenta, u kojemu je radio, govoreći da je on taj manijak i da će se otići sam prijaviti policiji, piše Jutarnji list.

 

   • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još