POLICIJA RAZORUŽALA 'KAUBOJE'

Sve više Slavonaca šeće gradom s pištoljem za pojasom

19.05.2011 u 15:57

Bionic
Reading

Uz pune ruke posla zbog učestalih oružanih prepada razbojnika na pošte, banke, zlatarnice i kladionice, policija sve češće mora intervenirati i zbog građana koji u šetnju gradom, pa čak i u trgovinu idu naoružani. U samo dva dana policajci PU brodsko-posavske morali su razoružati sredovječne muškarce koji su ulicama šetali s pištoljima za pojasom, unoseći tako nemir i strah među ostale građane

Jučer je tako 62-godišnjak, s pištoljem Crvena zastava zataknutim za pojas, bezbrižno šetao Ulicom Dobriše Cesarića u širem centru Slavonskog Broda. Ugledavši naoružanog muškarca, preplašeni su građani odmah obavijestili policiju, koja je oko 10.30 razoružala Brođanina.

Iako je 62-godišnjak imao oružni list za držanje oružja, nije imao dozvolu za njegovo nošenje te je ostao i bez pištolja i bez oružnog lista. Kako doznajemo, muškarac nije od ranije poznat po narušavanju javnog reda i mira, a policajcima nije rekao što ga je navelo na to da gradom šeće naoružan. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

I dan ranije policajci su na intervenciju izašli zbog gotovo identičnog slučaja u mjestu Cernik, gdje su razoružali 73-godišnjaka koji je u trgovinu došao s pištoljem zataknutim za pojas hlača. Policija je od njega uz potvrdu oduzela pištolj marke Pietro Beretta kalibra 7,65 mm s pripadajućim spremnikom za streljivo i osam metaka, koji je on posjedovao bez odobrenja.

Temeljem naloga Prekršajnog suda u Novoj Gradiški izvršena je pretraga njegovog doma gdje je pronađeno još 28 metaka. I protiv tog slavonskog 'kauboja' slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o oružju.