Crna kronika TROSATNO ISPITIVANJE

Uz pomoć policije Maleš utekao novinarima

Novi Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš više od tri sata proveo je na razgovoru u sjedištu Policijske uprave splitsko-dalmatinske zbog fotografije na kojoj pozira s ustaškom kapom na glavi. Maleš je u policiju doveden službenim policijskim automobilom, a oko 17 sati na jednak način je i odveden, da bi izbjegao brojne novinare i fotografe koji su ga čekali ispred zgrade

Po informacijama iz policije, nakon razgovora s predsjednikom Hajduka posebno izvješće dostavit će se Državnom odvjetništvu, koje će potom odlučiti postoje li elementi prekršajnog ili kaznenog djela.

Kako neslužbeno doznajemo, Maleš je u izjavi kazao da je sporna fotografija snimljena prije više od sedam godina, pa je za pretpostaviti da zbog zastare nikakav proces neće biti pokrenut. Osim toga, teško će biti dokazati da se radi o 'proizvodnji, izvozu, uvozu ili činjenju dostupnim' zabranjene ikonografije, jer se radi o privatnoj fotografiji koju on sam nije objavio.

Zbog tog ispada Maleš se već javno ispričao i okarakterizirao ga 'mladenačkom nesmotrenošću', a otada uporno izbjegava javnost. Spominjala se mogućnost njegove ostavke ili smjene, no dogradonačelnik Splita Jure Šundov zasad ju je odbacio.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još