ŠTETA OD 415.000 KUNA

Riječanin ukrao dijelove lansirne rampe za torpedo

17.05.2011 u 22:37

Bionic
Reading

Riječka policija otkrila je kradljivca dijelova lansirne rampe za torpedo iz tvornice na Mlaki, koji je krađama oštetio Ministarstvo kulture za oko 415.000 kuna

Nad 27-godišnjim Riječaninom provedeno je kriminalističko istraživanje, a osumnjičen za kazneno djelo dvije teške krađe, kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Utvrđeno je da je tijekom kolovoza prošle i travnja ove godine u više navrata iz prostora bivše tvornice u Ulici Milutina Barača u Rijeci otuđio dijelove strojeva koji su zaštićeno kulturno dobro.

Očevidom koji su policijski službenici obavili zajedno s inspektorima iz Ministarstva kulture, utvrđeno je kako je s lansirne rampe za torpedo, jedne od najvećih riječkih kulturnih i povijesnih znamenitosti, koja se nalazi na pomorskom dobru i kojom upravlja Lučka uprava, otuđio dvije traverze dužine po pet metara te jednu traverzu s platoa pored rampe.

Isto tako, 27-godišnjak je otuđio i dinamo stroj spojen s generatorom za proizvodnju radnog napora za kompresor i poklopac s kompresora s električnim pogonom.

Srećom, dio predmeta ipak je pronađen i vraćen vlasniku.