VOJNIK TZV. KRAJINE

Policija osumnjičila 43-godišnjaka za ratni zločin u Gračacu

17.05.2011 u 14:51

Bionic
Reading

Šibenska policija dovršila je kriminalističko istraživanje kojim je utvrdila osnovanu sumnju da je 43-godišnjak iz Šibenika počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog pučanstva 1991. i 1992. godine u mjestu Gračac, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni, kao pripadnik pričuvnog sastava JNA i vojske tzv. Republike Srpske Krajine tijekom 1991. i 1992. godine u Gračacu, kršeći pravila međunarodnoga prava za vrijeme rata, pokušao usmrtiti 65-godišnjaka i tjelesno ozlijedio njegovu sada pokojnu majku, koja je od zadobivenih ozljeda, u to vrijeme, bila liječena u bolnici u Kninu.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni u to vrijeme u više navrata psihički i fizički zlostavljao 70-godišnjaka i njegovu suprugu, te da je iz njihove kuće otuđio inventar i razne predmete.

Protiv osumnjičenoga će Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava, kaže se u priopćenju.

Neslužbeno se doznaje da osumnjičeni muškarac nije u Hrvatskoj, pa ako se ocjeni da ima elemenata kaznenog djela, sud će naložiti raspisivanje tjeralice za njim.