TROJE TEŠKO, 14 LAKŠE OZLIJEĐENO

Sletio autobus pun djece koja su krenula na Krk

16.05.2011 u 10:05

Bionic
Reading

Najmanje tri su osobe teško ozlijeđene, a 14 lakše u prevrtanju njemačkog autobusa punog djece na putu prema Hrvatskoj u ponedjeljak ujutro pokraj Ljubljane, objavila je slovenska policija

Ove je podatke u priopćenju objavila turistička agencija Uniline pod čijim su posredovanjem 84 osobe putovale u Hrvatsku. Riječ je o dva autobusa s djecom od 14 i 15 godina. Jedan od autobusa oko šest sati u ponedjeljak  izletio s autoceste Kranj-Ljubljana i prevrnuo se na bok kod odmorišta Voklo, 19 kilometara prije slovenskog glavnog grada. Uzroci nesreće još se istražuju. Glasnogovornik kranjske policijske uprave Leon Keder izjavio je da su se u autobusu nalazila djeca iz Njemačke s pratnjom, na putu u Hrvatsku.

U autobusu je bila 41 osoba, djeca u dobi 14-15 godina i njihova pratnja. Nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti, rekao je Keder.

Mediji navode da je najteže ozljede pretrpio vozač autobusa kojega su iz autobusa morali izvlačiti vatrogasci. Hitna pomoć ozlijeđene je odvezla u bolnicu u Ljubljani, a oni bez ozljeda smješteni su u jedan hotel u Kranju.

Djeca neće nastaviti put u Hrvatsku već će se sutra vratiti u Njemačku. U bolnici će biti zadržano troje teže ozlijeđenih osoba dok su lakše ozlijeđeni izašli iz bolnice i smješteni su u hotel u Kranju sa ostalim putnicima.