POZNATI KRIMINALAC

Potvrđen identitet ranjenog pljačkaša banke

14.05.2011 u 19:54

Bionic
Reading

Istražni sudac Županijskoga suda u Slavonskome Brodu Mirko Svirčević potvrdio je identitet pljačkaša koji je prekjučer sudjelovao u pljački poslovnice Privredne banke u užem središtu Slavonskoga Broda, pri pokušaja bijega je ranjen i još je na odjelu reanimacije brodske bolnice

‘Sada sa sigurnošću možemo reći da je jedan od počinitelja pljačke Andrija Kljajić (47), otprije poznat policiji zbog kaznenih djela. Za njim je raspisana međunarodna tjeralica zbog izbjegavanja izdržavanja kazne zatvora zbog razbojstva Poslovnice PBZ-a u Oriovcu u prosincu 2002. godine i pucanja na službene osobe’, rekao je Svirčević. Pljačku je tada počinio s još dvojicom razbojnika koji su uhićeni, dok se Kljajiću, koji ima prijavljeno prebivalište u Slavonskome Brodu, izgubio svaki trag. U odsutnosti je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Istražni sudac Mirko Svirčević kaže kako je s Kljajićem za sada obavljen samo obavijesni razgovor, a službeno će kao osumnjičenik biti ispitan kad to dopusti njegovo zdravstveno stanje.

Što se tiče drugog sudionika u prekjučerašnjoj pljački, dodaje da su operativna istraživanja u tijeku. ‘Postoje i određene naznake o kome bi se moglo raditi, no zbog interesa istrage ne mogu govoriti o imenima’, rekao je.

Svirčević nije želio komentirati ni pretpostavke o Kljajićevu sudjelovanju u pljački Volksbanke u zagrebačkoj Dubravi u prosincu prošle godine, kad je ubijen zaštitar, o čemu su jučer pisale banjalučke Nezavisne novine. ‘O tome ne mogu govoriti, ali za pljačku u Oriovcu postoji presuda’, rekao je Svirčević.