DRAMA U ČAKOVCU

Nakon talačke krize branitelj završio na psihijatriji

13.05.2011 u 12:46

Bionic
Reading

Branitelj, koji je u Čakovcu prijetio samoubojstvom i dizanjem kuće u zrak, zbog čega će biti kazneno prijavljen, zadržan je na liječenju na Odjelu psihijatrije čakovečke Županijske bolnice, izvijestili su iz PU međimurske u vezi teškog incidenta koji se dogodio u četvrtak poslijepodne

'U 14,50 sati, zaprimili smo telefonsku obavijest ženske osobe da podstanar u njezinoj kući u Ulici S. S. Kranjčevića prijeti dizanjem kuće u zrak', rekli su u međimurskoj policiji.

Nakon što su policajci došli do kuće, u njezinu su dvorištu zatekli 44-godišnjaka kako na glavi drži pušku i prijeti samoubojstvom, odnosno da će dići kuću u zrak. S njim se nalazila njegova supruga koju nije puštao iz dvorišta.

'Na mjesto događaja izašli su pripadnici ATJ Lučko te, uporabom tjelesne snage, savladali muškarca i oduzeli mu pušku. Izvršenim alkotestiranjem muškarca utvrđena je koncentracija alkohola u količini od 1,49 g/kg', ističu u PU međimurskoj, napominjući da je u 21,15 sati branitelj vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen na Odjel psihijatrije Županijske bolnice u Čakovcu, gdje je zadržan na liječenju.