DVOSTRUKI KRITERIJI

Vlada smijenila Juričića zbog pijane vožnje

11.03.2009 u 09:23

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice na prijedlog državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu s dužnosti predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji razriješila Radovana Juričića

ovlast pomoćnika predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji do imenovanja novog predstojnika na temelju provedenog javnog natječaja povjerena je Mladenu Tomljanoviću, piše Večernji list.

Prije nekoliko dana Središnji državni ured za upravu protiv Radovana Juričića (58) pokrenuo je disciplinski postupak zbog narušavanja ugleda državne službe te je Vladi predloženo razrješenje s dužnosti. Juričić je 21. veljače oko 16.20, vozeći volvo, skrivio prometnu nezgodu u kojoj nije bilo drugih posljedica osim materijalne štete.

No izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,3 promila. Nekoliko dana nakon nezgode rekaonam je kako se nezgoda dogodila u njegovo privatno vrijeme, kad se vlastitim autom vraćao s ručka, te da je alkotest uistinu pokazao razinu višu od dopuštene.

Juričić nije prvi javni dužnosnik koji je uhvaćen u vožnji u pijanom stanju. Zagrepčani dobro pamte nesreću gradonačelnika Milana Bandića, koji je u siječnju 2002. ogrebao tuđi automobil, pa pokušao pobjeći prometnim policajcima. Alkotest je pokazao 1,6 promila.